FAQ

Hoe groot moet een ijsbaan zijn?

Dat hangt van uw wensen af en het aantal schaatsers dat u op de ijsbaan wilt ontvangen. Elke afmeting is mogelijk, de gemiddelde afmeting van een ijsbaan is meestal 600 m2.
De maten van onze sportijsbanen voldoen aan de officiële regelgeving. Onze ice fun parks worden allemaal in overleg met de klant op maat gemaakt.

Hoeveel ruimte hebben we in totaal nodig?

Dat hangt van de afmeting van de ijsbaan af. Daarnaast moet rekening gehouden worden met ruimte voor de koelinstallatie (+ 35m2), de horeca, schaatsverhuur, omkleedruimte en materiaalopslag.
Grof berekend heeft u bij een ijsbaan van 600m2 extra ruimte van 200 m2 nodig.

Hoeveel mensen kunnen tegelijkertijd schaatsen?

In het algemeen rekenen we met 3 – 4 m2 ijs per persoon. Dat betekent dat op een ijsbaan van 600 m2 150 – 200 mensen tegelijkertijd kunnen schaatsen.

Hoeveel personeel is nodig voor de exploitatie van een ijsbaan?

Dit hangt erg af van de locatie en de omvang van het evenement. U heeft in ieder geval personeel nodig voor kaartverkoop, uitgifte en inname van de schaatsen, toezicht op en onderhoud van de ijsbaan. Neem svp contact met ons op voor meer informatie.

Wat kost een ijsbaan?

Dit hangt af van verschillende factoren zoals de afmeting van de ijsbaan en de duur van het evenement. Grof gezegd moet u er rekening mee houden dat een ijsbaan ongeveer 1/3 van het totaalbudget van de totale kosten van een ijsbaanevenement inneemt.

Hoe hoog zijn de energiekosten?

Deze kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren zoals afmeting van de ijsbaan, duur van het evenement en de buitentemperatuur. Het energiezuinige aluminium Ice-World systeem verbruikt tot 40% minder energie dan andere systemen. Tijdens onze ijsmeestercursus worden de ijsmeesters van de Ice-World banen uitvoerig geïnstrueerd over het zo optimaal mogelijk omgaan met de koelinstallatie en het ijsonderhoud.
Ruwweg is het energieverbruik van ons systeem tussen de 1 – 2 kWh per m2 per dag.

Tot welke temperatuur blijft het ijs goed?

Met het aluminium ijsbaansysteem kunnen we – afhankelijk van de weersomstandigheden en de locatie – op een buitenbaan ijs maken en houden tot temperaturen van 30ºC, mits de ijsbaan is beschermd tegen de invloed van wind en zon.

Welke accessoires kunt u bij de ijsbaan leveren?

We leveren onze ijsbanen inclusief schaatsen, materiaal voor ijsonderhoud en onze schaatshulp Bobby the Seal®. We hebben o.a. ook schaatsrekken, helmen, beschermingssets voor knie, elleboog en pols. Omdat curling een enorm populaire activiteit op veel ijsbanen is, hebben we ook curlingstenen en curlingstippen (die in het ijs gevroren worden) op voorraad.

Meer informatie hierover vindt u op onze corporate site.

Welke technische voorzieningen zijn nodig om een ijsbaan te installeren?

De ijsbaan moet op een vlakke ondergrond geplaatst worden (marge 10mm). We hebben eveneens aansluitingen nodig voor water en elektriciteit( liefst Krachtstroom 380Vollt).

Hoeveel stroom hebben we nodig?

Dat hangt van verschillende factoren af, zoals afmeting, type locatie (indoor, outdoor) en de buitentemperatuur.
Als de details van het ijsbaanevenement bekend zijn zullen we de exacte details bespreken.

Hoe groen zijn de Ice-World ijsbanen?

Afgezien van het energiezuinige systeem, compenseert Ice-World 100% van de CO2 uitstoot door middel van windenergie en door het planten van mangrovebossen in Myanmar. Alle productiematerialen worden gerecycled, Ice-World werkt alleen met milieuvriendelijke koelmiddelen en is ISO 14001 gecertificeerd.

Hoe winstgevend is een ijsbaanevenement?

Bel ons om dit te bespreken. Wij geven u heel graag advies op maat!

Staat uw vraag hier niet tussen?
Neem contact op